S SUPom do Mesečevega zaliva

Doživetje

Začetna lokacija: Strunjan 14, 6320 Portorož • Prikaži na zemljevidu

Trajanje

2 uri

Opis

Da je Mesečev zaliv še en dragulj slovenske obale se lahko najbolje prepričamo kar na SUPu z morja. V objemu flišnih klifov je zaliv, znan po svoji bistri vodi, ki je zatočišče pestre morske favne, katero ne bomo zmotili z neslišnimi SUPi. Tako jate rib kot tudi številni leščurji se za nas ne bodo zmenili, zato jih bomo lažje opazovali in se potapljali med njimi.

Pokaži več
Pokaži manj
Preden nadaljujete, se morate strinjati z uporabo piškotkov ter omogočiti njihovo uporabo v brskalniku!

Program

Dobimo se v senci dreves kopališča Salinera v Strunjanu, kjer razdelimo opremo in vsem, ki se boste s tem športom srečali prvič, razložimo osnove. Nato odrinemo in si ob školjčišču vzamemo trenutek ali dva za adaptacijo na SUPu. Pozdravimo ptiče sredozemske vranjeke na bojah, ki so naši redni gosti in se podamo na pot 1000 odtenkov zeleno-modre proti Mesečevemu zalivu. 1000 odtenkov zeleno-modre zato, ker morje tukaj rado spreminja barve; bodisi zaradi spreminjajočega dna ali zaradi oblačkov, ki sproščeno šibajo po nebu.

Prvi počitek naredimo v Mesečevemu zalivu, kjer se iz morja vzpenja najvišji flišni klif v Jadranu. Postanek izkoristimo za osvežitev in skok v morje. Ker je tukaj morje tudi najbolj čisto in bistro, izkoristimo počitek za snorklanje in raziskovanje morskega dna.

Sonce je že visoko, zato se odpravimo proti Izoli  in izkoristimo tok, ki nas nosi do plaže pod Belvederjem. Tukaj si bomo pod senco topolov privoščili pivo in jed z žara. Zaslužili smo si, ravno smo preveslali 4-km traso. Kdo bi rekel, kajne?

Pričetek: Strunjan 14, 6320 Portorož • Prikaži na zemljevidu

Dobimo se v senci dreves kopališča Salinera v Strunjanu.

Največje možno št. udeležencev

12

Nivo težavnosti

Lahko (Primerno za vse uporabnike)

Dodatne informacije

Ne pozabite: - dobre volje - kopalk in brisače - kreme za sončenje (lahko tudi kapo) - 0,5 l pitne vode ali druge osvežilne pijače.

Kaj je vključeno:
  • SUP
  • Veslo
  • Vodenje
Kaj ni vključeno:
  • Hrana