Mediteranska kuharska delavnica priprave rib z Ireno Fonda - Od začetnika do mojstra priprave morskih jedi

Doživetje

Začetna lokacija: Seča 142, 6320 Portorož, 6320 Portorož • Prikaži na zemljevidu

Trajanje

3 ure in 30 minut

Opis

Si želite naučiti čisto vse o pripravi rib in morskih sadežev? Spoznajte male skrivnosti priprave najboljših morskih jedi v okolju, ki je najbližje njihovemu izvoru. Dobesedno. Pod borovci tik ob morju v čarobnem okolju Ribjega vrta Fonda, lučaj od Sečoveljskih solin, boste v majhni skupini na štiriurni delavnici skupaj pripravili različne ribe in jedi iz morskih sadežev in se naučili vse, kar morate vedeti, da postanete ekspert za pripravo morske hrane.

Pokaži več
Pokaži manj
Preden nadaljujete, se morate strinjati z uporabo piškotkov ter omogočiti njihovo uporabo v brskalniku!

Program

Mediteranska delavnica, ki ustvarja mojstre pripravo morskih jedi

Pridružite se mediteranski kuharski delavnici Irene Fonda, kjer boste pridobili znanje in veščine priprave morskih jedi ter uživali v kulinaričnem ustvarjanju tik ob morju.

Postanite mojstri priprave morskih jedi

Vse se začne pri kakovostnih in svežih sestavinah. In kje bi bile lahko ribe in morski sadeži lahko bolj sveži, kot neposredno ob morju. Irena Fonda dobro ve, kako prepoznati sveže darove morja in kako jih pripraviti na najboljši način. Hkrati pa vam bo kot biologinja znala povedati še veliko več o ribah, še posebno o brancinih, katerim v svoji ribogojnici posvečajo ogromno pozornosti. Ko boste spoznali osnove, boste zavihali rokave, se izurili v pravilnem čiščenju in filiranju rib, nato pa vas čakajo štiri ure ustvarjanja vrhunskih jedi iz rib in morskih sadežev. V prijetnem okolju pod borovci ob morju boste skupaj pripravili ribjo juho, karpačo, sašimi in tartar iz surove ribe, predjed iz dimljenega brancina, klapavice ali drugo sezonsko toplo predjed ter ribo po receptu Fonda.

Doživetje vas bo navdušilo za pripravo morskih jedi. Vaša naslednja vrtna zabava bo tako dišala po okusnih morskih jedeh, oljčnem olju in bo prežeta s spomini iz Ribjega vrta Fonda!

Kako poteka doživetje

  • Dobrodošlica s prigrizkom ob kozarcu odlične malvazije in osvežilne vode z zelišči.
  • Predstavitev Ribjega vrta Fonda in uvod v pripravo morske hrane - kako prepoznati in kupiti res svežo ribo ter kako jo pripraviti.
  • Čiščenje in filiranje rib ter priprava odlične ribje juhe.
  • Različni načini priprave surovega brancina – razlike med karpačem, sašimijem in tartarjem.
  • Priprava predjedi iz dimljenega brancina.
  • Priprava klapavic po receptu Fonda ali druga sezonska topla predjed.
  • Morska pojedina, ki sledi delavnici: priprava fileja Piranskega brancina v škartocu,
  • za konec še posladek.

Pričetek: Seča 142, 6320 Portorož, 6320 Portorož • Prikaži na zemljevidu

Zbirno mesto za to doživetje je v Ribogojnici Fonda, na naslovu Seča 142, 6320 Portorož, na koncu Jernejevega kanala na robu Krajinskega parka Sečoveljske soline, zadnja stavba na levi strani ceste na čisto koncu kanala. Vhod na naše dvorišče, kjer lahko parkirate svoje vozilo, je pri znaku FONDA na desno desno od velike stare oljke.

Obiskovalce vljudno naprošamo, da se držite napovedanega urnika in ne prihajate ne prezgodaj in ne prepozno, saj se boste pridružili skupini drugih obiskovalcev, pred ali za vami pa je lahko tudi druga skupina. Zamudnikov žal ne bomo mogli čakati.

Največje možno št. udeležencev

20

Nivo težavnosti

Lahko (Primerno za vse uporabnike)

Dodatne informacije

Posebne predpriprave na delavnico niso potrebne.

Kaj je vključeno:
  • Degustacijski meni
  • Hrana
  • Parkirnina
  • Pijača
  • Vodenje
  • Vsa potrebna oprema
  • Vstopnine

<>< ><> <>< ><> <><

  • butično gastronomsko doživetje,
  • kuharsko delavnico,
  • vse pripomočke in sestavine,
  • morsko pojedino s štirimi hodi,
  • kozarec vrhunskega lokalnega belega vina,
  • sladico presenečenja,
  • ohlajena voda in voda z lokalnimi zelišči,
  • recepte za jedi, ki jih pripravite na kuharski delavnici
Kaj ni vključeno:

Ni vključeno, vendar je mogoče doplačati:

  • dodatno visokokakovostno belo vino lokalnih proizvajalcev,
  • degustacija mediteranskega kaviarja "bottarga" na zahtevo: 10 EUR na osebo.