Vstopimo v skrivnostni svet istrskega bisera. Gremo na lov na tartufe s profesionalnim lovcem in njegovim psom, potem pa spoznajmo še najboljši recept za njihovo pripravo. Fuži s tartufi, kozarček odlične istrske malvazije, dobra družba, lepote Istre... Neprecenljivo!
Istrski tartuf spoštujejo tudi največji kuharski mojstri. Je ena najbolj cenjenih in najdražjih kulinaričnih sestavin. Spoznajmo njegove skrivnosti: kako ga nabirajo, zakaj pri lovu uporabljajo pse in kako jih vzgajajo, kakšne vrste tartufov poznamo, za kaj vse uporabljajo tartufe, zakaj njegove cene letijo v nebo, zgodovino (prepovedanega) lova v Istri in druga dejstva o tartufih. Po lovu bomo skupaj skuhali tipično jed s tartufi – istrske testenine »fuži« in zvedeli, katera skrivnostna sestavina je v receptu, ki naredi jed izjemno. Kar bomo skuhali, bomo tudi pojedli, poleg pa si bomo privoščili odlično lokalno vino malvazijo. Zvedeli bomo tudi, kako prepoznamo jed, v katri so pravi tartufi in ne samo njegove umetne arome. Predvsem pa bomo uživali v dobri družbi pod pergolo istrske domačije.
Avtobusno postajališče v vasi Gažon. Ostale lokacije po dogovoru.
8
Za prevoz morate poskrbeti sami.
Lahko (Primerno za vse uporabnike)
Priporočamo športna oblačila in obutev.